top of page
Zoeken
  • Redactie Métier

Het Zandvoorts Museum

Vandaag brengen we u een kort bericht over het Zandvoorts Museum. Het wordt zomer, de stranden raken weer meer bezocht en de musea gaan weer open. Om die reden brengen wij graag dit museum onder uw aandacht. Met name ook voor de liefhebbers van lokale klederdracht is het museum een aanrader.


Het Zandvoorts Museum is het centrum voor kunst en geschiedenis in Zandvoort. Als liefhebber van kunst en cultuur is het goed toeven in het monumentale pand op het Gasthuisplein. Het museum toont u een vaste collectie en inspirerende wisseltentoonstellingen met internationale allure.


Het museum heeft een aantal stijlkamers ingericht, die de sfeer weergeven van hoe het leven er vroeger uitzag in Zandvoort. In de wonderkamer bevinden zich bijzondere en opmerkelijke verhalen van Zandvoort. Aan de hand van authentieke objecten kunt u een kijkje nemen in deze geschiedenis en de schatten bewonderen.


De geschiedenis van Zandvoort, wordt aan de hand van interactief collectiebeheer, de erfgoedleerlijn voor basisscholen, georganiseerde wandelingen door het oude centrum van het dorp veel besproken. De collectie van het Zandvoorts Museum is ook online toegankelijk. De huidige F1 Magic Moments tentoonstelling is middels een 3d film ook vanaf thuis te bewonderen. Kijk op www.zandvoortsmuseum.nl

68 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page